Ingrediƫnten:
- 400 gram kousenband of snijbonen
- 1 tl gemberpoeder
- 1 mandarijn
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- 400 gram Pandan rijst
- 3 grote kippenbouten (gehalveerd)
- 1 teentje knoflook, zonnebloemolie
- Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Surinaamse kroepoek))
Bereidingswijze:
1.
Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
2. Kousenband of snijbonen (gesneden) in ruim water 3 minuten koken, afgieten en afspoelen met koud water.
2. 3 eetlepels olie verhitten, 1 teentje knoflook hierin fruiten, daarna de snijbonen hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken. Zout en eventueel witte peper naar smaak toevoegen.
3. Gember en mandarijnsap aan 1 pot (360ml) Losie Foroe Trafasie (marinade)toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren in de koelkast.
4. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de helft van de overblijvende marinade erover en de andere helft halverwege voor sausige kip; rooster het vlees 15 minuten op de barbecue, hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar.
TIP: Gebruik de overgebleven saus na het roosteren/grillen/barbecuen bij het serveren
2. Kousenband of snijbonen (gesneden) in ruim water 3 minuten koken, afgieten en afspoelen met koud water.
2. 3 eetlepels olie verhitten, 1 teentje knoflook hierin fruiten, daarna de snijbonen hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken. Zout en eventueel witte peper naar smaak toevoegen.
3. Gember en mandarijnsap aan 1 pot (360ml) Losie Foroe Trafasie (marinade)toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren in de koelkast.
4. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de helft van de overblijvende marinade erover en de andere helft halverwege voor sausige kip; rooster het vlees 15 minuten op de barbecue, hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar.
TIP: Gebruik de overgebleven saus na het roosteren/grillen/barbecuen bij het serveren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten