woensdag 3 april 2013

Speltbrood

Super gezond speltbrood.

* 500 gr. speltmeel ( eko plaza )
* 1 zakje gedroogde gist
* 360 cl lauw warm water
* 1 theelepel zout
* 1 theelepel suiker
* 2 eetlepels Chiazaden
* 2 eetlepels speltvlokken ( eko plaza )

Voeg alle ingr. bij elkaar (zorg dat het zout niet direct in contact komt met de gist)
Lekker met de hand kneden tot er een soepel deeg ontstaat.
Vervolgens 45 minuten laten rijzen op kamertemperatuur.
Op een bebloemde plaat uitrollen en een broodrol van maken te grote van het bakblik.
Bakblik in vetten met olijfolie, deeg erin plaatsen en wederom met een natte theedoek erover laten rijzen zo'n 45 minuten. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Afbakken +\- 35 minuten. Effe er op kloppen als hij hol klinkt is tie gaar.
15 minuten laten afkoelen en dan uit het bakblik verwijderen.

Tip: je kan ook het water door halfvolle melk vervangen geeft een iets vollere smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten