vrijdag 1 maart 2013

Gegratineerde abdijsoep

Ingr;

* 6 eetlepels olijfolie
* 1 kg uien in ringen en of stukjes
* 3 tenen knoflook (geperst)
* 3 tl. Kerriepoeder
* 2 flesjes abdijbier (dubbel)
* 3 eetlepels gezeefde bloem
* 1 liter groentebouillon
* 3 takjes oregano
* 200 gr. Gruyere, grof geraspt (oude kaas mag ook)
ovenvaste soepkommen

Bereiding;

Maak de groentebouillon in een soeppan
Bak de helft van de uien en de knoflook in de olijfolie, zodra deze lichtbruin zijn de kerrie poeder toevoegen, goed roeren 2 min doorbakken.Dan het abdijbier toevoegen.
Laat dit rustig 10 minuten inkoken.
Doe de oregano en de gebakken uien/knoflook in de bouillon (zachtjes laten koken)
Bak vervolgens de rest van de uien en knoflook tot deze bruin zijn, voeg de gezeefde bloem toe onder goed roeren.
Doe dit geheel bij de soep en laat het zo'n 30 minuten zachtjes koken.
Verwarm de grill voor, doe de soep in de kommen rijkelijk bestrooien met de kaas en lekker een goudbruin randje er op laten komen.

Eetsmakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten