dinsdag 26 februari 2013

Langedijker stoofschotel a la Ellen

Met dank aan mijn oud collega Ellen;
voor 3 a 4 personen.

* +\- 600 gram gesneden spitskool
* 5 a 6 trostomaten
* +\- 500 gr mager rundergehakt
* 5 eetlepels kerrie poeder
* 150 gr gerapte oude kaas
* Knoflook 3 tenen
* Sambal naar smaak
* Ketjap manis
* Olijfolie
* Zout

Bereidingswijze;

Doe een ruime hoeveelheid olijfolie in een braadpan, als deze temperatuur is doe je het gehakt erbij en de knoflook. Terwijl je het gehakt aan het rullen bent giet je er een flinke scheut ketjap bij samen met de sambal. Voeg dan de kerrie poeder toe en een theelepel zout.

Vervolgens voeg je er ((al omscheppend) de spitskool toe. Als de kool slap is en glazig ziet haal je de pan van het vuur.

Dit alles doe je in een vuurvaste ovenschaal, je drukt alles flink aan met een lepel, en leg de plakken tomaat hierop, als laatste de oude kaas eroverheen.

Zet de schotel 35 tot 40 minuten in de oven op 200 graden.

Je kunt dit gerecht makkelijk een dag van te voren maken want dan kunnen de smaken lekker intrekken.

Lekker hier bij is gekookte rijst en een lekkere frisse salade.



















Op de foto moet alleen de kaas er nog over

Geen opmerkingen:

Een reactie posten