dinsdag 26 februari 2013

Aardappel kroketten


voor de kroketten:
 
* 1 kg
bintjes
* 2
eierdooiers
* 100 g
boter
* 1
mespunt nootmuskaat
* 150 g
bloem
* 2
eieren
* 1
scheutje olie
* 150 g
panko
 
* 3,5 l
arachideolie
zout en peper van de molen


maak de kroketten:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en droog eventjes op het vuur. Pureer en voeg de 2 eidooiers en boter toe.

Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Maak pureerolletjes met de krokettenmaker of vul een spuitzak met de puree en vorm een aantal rolletjes.

Plaats de rolletjes 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Versnijd de rollen tot kroketten.

Vul één schaal met de bloem, één met de losgeklopte eieren, olie, peper en zout en één schaal met de panko. Wentel elke kroket eerst in de bloem. Haal ze daarna door de 2 eieren.

Wentel ze ten slotte in de panko. Laat de kroketten ongeveer 1uur opstijven in de koelkast.

Frituur ze goudgeel op 180°C in arachideolie.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten