voor de
kroketten:
|
|
* 1 kg
|
bintjes
|
* 2
|
eierdooiers
|
* 100 g
|
boter
|
* 1
|
mespunt
nootmuskaat
|
* 150 g
|
bloem
|
* 2
|
eieren
|
* 1
|
scheutje
olie
|
* 150 g
|
panko
|
* 3,5 l
|
arachideolie
|
zout en
peper van de molen
|
maak de kroketten:
Schil de
aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en droog eventjes op het
vuur. Pureer en voeg de 2 eidooiers en boter toe.
Kruid af met
peper, zout en nootmuskaat. Maak pureerolletjes met de krokettenmaker of vul
een spuitzak met de puree en vorm een aantal rolletjes.
Plaats de
rolletjes 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Versnijd de rollen tot
kroketten.
Vul één
schaal met de bloem, één met de losgeklopte eieren, olie, peper en zout en één
schaal met de panko. Wentel elke kroket eerst in de bloem. Haal ze daarna door
de 2 eieren.
Wentel ze
ten slotte in de panko. Laat de kroketten ongeveer 1uur opstijven in de
koelkast.
Frituur ze goudgeel op 180°C in
arachideolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten